Malá mořská víla má už svého prince Erika, tentokrát opravdu

Filmy Knihy Novinky

Během léta jsme vám přinesli informace o obsazení další hrané verze oblíbené kreslené pohádky, jenže od té doby se pár věcí změnilo.

Disney jde i nadále cestou hraných remakeů k (ne)libosti fanoušků a neujde tomu ani svět pod vodou. Disneyho Malá mořská víla vypráví upravenější verzi pohádky Hanse Christiana Andersena, v níž se dcera krále moří jmenuje Ariel, je jí šestnáct let a je zamilovaná do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici.

Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její legrační přátelé krab, racek a rybka.

Zatímco hlavní postavu Ariel už máme dávno obsazenou tváří Halle Bailey, o princi Ericovi ještě stále nebylo jasno, i když se snažili naverbovat Harryho Stylese. Nakonec byl vybrán Jonah Hauer-King, kterého jsme nedávno viděli například v seriálové adaptaci Malých žen. Haure-King tak doplní docela zvučný casting, jelikož Uršulu si zahraje Melissa McCarthy, hlasy Arieliných přátel, rybky Floundera (Šupinka v novějším překladu) a racka Scuttlea (Rudolfa), budou mít na svědomí Jacob Tremblay a Awkwafina. A jako kraba Sebastiana uslyšíme Daveeda Diggse.

Na hudbě by se měl podílet Alan Menken a Lin-Manuel Miranda. Režie se ujme ostřílený režisér Rob Marshall. Produkce by se měla rozjet někdy v první polovině roku 2020, ačkoliv přesně to ještě nebylo oznámeno. Doufejme tedy, že se filmu dočkáme už o rok později a že nás nezklame.

Zdroj informací a obrázků: HolywoodReporter.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge