E. L. James se vrací s novinkou nazvanou Mister

Knihy Novinky

Britská spisovatelka E. L. James, vlastním jménem Erika Leonard, se po celém světě proslavila žhavou trilogií Padesát odstínů. V literárním světě způsobil první díl poměrně nevídanou odezvu – knihu totiž hltaly i ženy, které jinak téměř nečtou. Podaří se takový úspěch zopakovat i s knihou Mister?

Tentokrát se přesuneme do Anglie, konkrétně do Londýna a hrabství Cornwall na jihozápadě země. Pouta a bičíky rovněž zůstaly v Seattlu, Mistrovým esem v rukávu je totiž romantika a hra na klavír. Ovšem chybět nebude ani erotika a čtenářky se samozřejmě dočkají také vydatné dávky dramatu a divoké krásy Albánie.

Hlavní postavou je Maxim Trevelyan, pohledný a hlavně bohatý playboy. Své bohatství na rozdíl od Christiana Greye zdědil, takže si dny krátí hlavně modelingem, fotografováním a hraním v klubu. Opravdu málokdy tak tráví noci o samotě. Celý jeho život však obrátí vzhůru nohama tragická nehoda, při které přijde o život jeho starší bratr Kit. Maxim po něm zdědí šlechtický titul, řadu nemovitostí a zejména veškerou zodpovědnost, na kterou rozhodně nebyl připraven.

Navíc mu do života vstoupí záhadná mladá Alessia Demachi, která do Anglie přišla teprve nedávno a začala se starat o pořádek v jeho domácnosti. Jejím majetkem je v podstatě jen její vlastní nebezpečná minulost, lámaná angličtina a hudební nadání. Její uzavřenost a krása způsobí, že v Maximovi vyvolá dříve nepoznanou vášeň a city, o kterých se předtím neodvažoval ani přemýšlet. Dokáže ji ochránit před lidmi, kteří ji pronásledují? A jak Alessia zareaguje na jeho vlastní tajemství? To už si budete muset přečíst sami.

Proč se vlastně kniha jmenuje Mister? Alessia svému zaměstnavateli prostě říká „pan Maxim“, ať už z uctivosti, nebo kulturní odlišnosti. V Baronetu tak měli možnost název knihy zachovat (a vypustit jen předložku The), nebo sáhnout po něčem staromódním typu „Pán“, „Lord“ nebo dokonce „Mylord“.  Uznejte, že to by bez polonahého šlechtice na obálce nemělo ten správný dopad.

Na to, jestli se časem dočkáme také dalších dílů nebo dokonce filmového zpracování příběhu, si budeme ještě muset chvíli počkat. To ukáže až čas a hlavně úspěšnost této „moderní Popelky“ s názvem Mister.

Knihu přináší na pulty knihkupectví v českém i slovenském vydání nakladatelství Baronet. Zbrusu nový román E L James se navíc stal listopadovým příspěvkem v projektu Novinka měsíce. Více informací o knize tak najdete například na webu novinka-mesice.cz nebo na jeho Facebooku.

Ukázka z knihy:

Zdroje informací a obrázků: Baronet.cz, novinka-mesice.cz, goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge