Roberta Zemeckise lákají k režii Pinocchia

Filmy Knihy

Před více než rokem to vypadalo, že nám „ožije“ další oblíbená Disneyovka, protože získala svého režiséra. Ale teď je všechno jinak.

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Film do amerických kin vtrhl v roce 1940 a byl to druhý animovaný film studia Disney. O rok později získal Oskary za hudbu i píseň.

Hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos – vždy o kousek víc a víc.

Původně se režie měl ujmout Paul King, který má na kontě úspěšného Paddingtona, ale jaksi z toho sešlo. Teď se zdá, že studio ulovilo Roberta Zemeckise, který stojí za řadou úspěšných filmů jako Forrest Gump, Trosečník nebo všemi díly Návratu do budoucnosti. Tak uvidíme, kdo získá hlavní role a jestli se produkce konečně rozjede.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge