Disney našlo svou Ariel a další postavy

Filmy Knihy Novinky

V další adaptaci oblíbené Disneyovské klasiky se nedávno docela rozbouřily vody. Studio totiž oznámilo obsazení hlavní postavy, které bylo poměrně nečekané.

Už před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že se dočkáme také adaptace Malé mořské víly. Teď se konečně objevily informace o obsazení Ariel. Obsazena byla Halle Bailey, která se podílela na soundtracku k V pasti času a také se objevila v seriálu Grown-ish.

Ve světě toto odhalení tváře Ariel vzbudilo docela velký poprask, protože se jedná o herečku tmavé barvy pleti a zatím ve všech adaptacích Andersenovy pohádky byla Malá mořská víla bílá.

Režisér Rob Marshall k obsazení řekl: „Po dlouhém hledání bylo jasné, že Halle má tu správnou kombinaci duše, srdce, mládí, nevinnosti a podstaty – plus naprosto božský hlas – která je pro tuto roli stěžejní.

https://twitter.com/chuuzus/status/1146504595239243778

Prince Erika by si podle posledních zpráv mohl zahrát Harry Styles. Toho známe spíše jako bývalého člena britské hudební skupiny One Direction, který se ale v poslední době čím dál tím víc objevuje také ve filmech. Jako Uršulu nejspíš uvidíme Melissu McCarthy, ostřílenou komičku, co si dokáže poradit s kdejakou rolí. Dále se můžeme těšit na Jacoba Tremblayho a Awkwafinu a to jako hlasy Arieliných přátel, rybky Floundera (Šupinka v novějším překladu) a racka Scuttlea (Rudolfa). Na hudbě by se opět měl podílet Alan Menken, tentokrát jej doplní ovšem čím dál populárnější Lin-Manuel Miranda.

Disneyho Malá mořská víla vypráví upravenější verzi pohádky Hanse Christiana Andersena, v níž se dcera krále moří jmenuje Ariel, je jí šestnáct let a je zamilovaná do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její legrační přátelé krab, racek a rybka.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Variety.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge