Disney našlo svou Ariel a další postavy

Filmy Knihy Novinky

V další adaptaci oblíbené Disneyovské klasiky se nedávno docela rozbouřily vody. Studio totiž oznámilo obsazení hlavní postavy, které bylo poměrně nečekané.

Už před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že se dočkáme také adaptace Malé mořské víly. Teď se konečně objevily informace o obsazení Ariel. Obsazena byla Halle Bailey, která se podílela na soundtracku k V pasti času a také se objevila v seriálu Grown-ish.

Ve světě toto odhalení tváře Ariel vzbudilo docela velký poprask, protože se jedná o herečku tmavé barvy pleti a zatím ve všech adaptacích Andersenovy pohádky byla Malá mořská víla bílá.

Režisér Rob Marshall k obsazení řekl: „Po dlouhém hledání bylo jasné, že Halle má tu správnou kombinaci duše, srdce, mládí, nevinnosti a podstaty – plus naprosto božský hlas – která je pro tuto roli stěžejní.

Prince Erika by si podle posledních zpráv mohl zahrát Harry Styles. Toho známe spíše jako bývalého člena britské hudební skupiny One Direction, který se ale v poslední době čím dál tím víc objevuje také ve filmech. Jako Uršulu nejspíš uvidíme Melissu McCarthy, ostřílenou komičku, co si dokáže poradit s kdejakou rolí. Dále se můžeme těšit na Jacoba Tremblayho a Awkwafinu a to jako hlasy Arieliných přátel, rybky Floundera (Šupinka v novějším překladu) a racka Scuttlea (Rudolfa). Na hudbě by se opět měl podílet Alan Menken, tentokrát jej doplní ovšem čím dál populárnější Lin-Manuel Miranda.

Disneyho Malá mořská víla vypráví upravenější verzi pohádky Hanse Christiana Andersena, v níž se dcera krále moří jmenuje Ariel, je jí šestnáct let a je zamilovaná do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její legrační přátelé krab, racek a rybka.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Variety.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge