Z detektiva Lincolna Rhyma bude seriálový hrdina

Knihy Novinky Seriály

Americká televizní stanice NBC chystá seriálovou adaptaci knih Jefferyho Deavera s detektivem Lincolnem Rhymem a Amelií Sachsovou

První z příběhů o spolupráci bývalého forenzního experta, kvadruplegika Rhyma, a mladé policistky Sachsové se dočkal adaptace už před dvaceti lety. Tehdy si ve filmu Sběratel kostí zahráli Denzel Washington a Angelina Jolie, ale o žádný kasovní trhák se rozhodně nejednalo. Knižní série se od té doby rozrostla na úctyhodných 14 dílů a dočkala se překladu do desítek jazyků. Není tedy nijak překvapivé, že se po tomhle materiálu rozhodla sáhnout některá z velkých televizních stanic.

Seriál vzniká v koprodukci s Universal TV a hlavními tvůrci jsou VJ Boyd a Mark Bianculli, pilotní díl režíroval Seth Gordon.

Do hlavní role detektiva upoutaného na lůžko byl obsazen Russell Hornsby. Ten si policejní práci vyzkoušel už v seriálu Grimm, kde dělal roky parťáka hlavnímu hrdinovi Nickovi. Kromě toho si například loni střihl roli otce Starr Carterové v The Hate U Give, adaptaci knihy Vypálená nenávist (česky vyšlo na DVD pod názvem Nenávist, kterou jsi probudil).

Hlavní ženskou hrdinku série, policistku Amelii Sachsovou, si zahraje Arielle Kebbel. Ta už se objevila například v seriálových adaptacích Upířích deníků jako Stefanova kamarádka Lexi nebo Olivia, jedna z hlavních postav seriálu Midnight, Texas podle knih Charlaine Harris.

Dále se budeme setkávat s Michaelem Imperiolim v roli detektiva Ricka Sellitta, jeho parťákem bude Ramses Jimenez aka Eric Ortiz, vyšetřovací tým doplní například Brooke Lyons alias Kate, Tate Ellington jako forenzní technik Felix, Claire Coffee se objeví jako Danielle, Roslyn Ruff si zahraje Lincolnovu pečovatelku Claire, Courtney Grosbeck bude mladší sestrou Sachsové Rae.

Definitivní rozhodnutí ohledně objednávky seriálu ze strany stanice padlo až začátkem května, téměř okamžitě po oznámení zrušení právnického seriálu Proven Innocent, ve kterém měl Russell Hornsby jednu z hlavních rolí. Seriál by se měl dostat na televizní obrazovky na jaře 2020, tedy mimo hlavní seriálovou sezónu. Zatím však není jasné, kolik epizod bude celá první série mít, z kolika románů budou scénáristé čerpat, jak výrazné budou změny v adaptaci ani zda se dočkáme postav z jiných sérií Jefferyho Deavera, jejichž cesty se občas zkříží právě s týmem kolem Lincolna a Amelie.

Knihy spisovatele Jefferyho Deavera, včetně povídkových souborů, jejichž je součástí, v češtině vydává nakladatelství Domino.

Zdroje informací a obrázků: Deadline.com, IMDb.com, Variety.com, NBC.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge