Suzanne Collins připravuje prequelovou knihu k Hunger Games

Filmy Knihy Novinky

Možná už to víte, možná ne, ale vrátíme se do světa Hunger Games… tedy spíše dále do minulosti.

Collins v nedávném tiskovém prohlášení oznámila, že se příští rok dočkáme prequelu oblíbené dystopické série, která pobláznila svět nejen v knižní podobě, ale také v té filmové s oskarovou Jennifer Lawrence v hlavní roli Katniss Everdeen. Kniha by měla vyjít 19. května 2020, deset let od vydání posledního dílu trilogie. Časově bychom se měli vrátit zpět do Panemu o 64 let, do desátých/jedenáctých her, které tehdy vyhrála Mags.

S touto knihou jsem chtěla více prozkoumat lidskou přirozenost, kdo vlastně jsme a co všechno jsme ochotni udělat pro přežití. Jde o období deseti let po válce, kterému se někdy říká také Temné dny, kdy se Panem znovu snaží postavit na nohy. Je to tedy skvělé prostředí pro vývoj postav. Tady se teprve ukáže jejich pohled na lidskost jako takovou,“ říká ke knize autorka. A to není všechno. Podle všeho se můžeme těšit i na filmovou verzi.

O možných filmových prequelech se spekulovalo už dlouho, přece jenom byla trilogie čítající čtyři filmy pro Lionsgate zlatý důl. Studio teď potvrdilo, že je s autorkou v pravidelném kontaktu a že se na film rozhodně můžeme těšit. O čase se ovšem může jen spekulovat, ale třeba to už bude do roku nebo dvou od vydání knihy. Na oficiální obálce i jméně knihy se teprve pracuje, tak se nechme překvapit.

Zdroj informací a obrázků: EW.com. Hypable.com, ForeverYoungAdult.com

1 thought on “Suzanne Collins připravuje prequelovou knihu k Hunger Games

  1. To je skvělá zpráva, ba po tak dlouhé době je to skoro zázrak. Ocenila bych sice příběh z jiných her, Mags nebyla mou úplně oblíbenou postavou, ale třeba je nějaká naděje, že autorka neskončí u jedné knihy a kvůli znovu probuzenému zájmu jich napíše více. Kdo ví…
    Na závěr bych jen ještě dodala, že vám ve jméně Katniss uteklo jedno s 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge