První kniha chystané série Sarah J. Maas už má obálku i anotaci

Knihy Novinky

Autorka dvou populárních young adult fantasy sérií Skleněný trůn a Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas se rozhodla zabrousit také do vod klasičtější fantasy. Už začátkem příštího roku jí tak vyjde první díl série House of Earth and Blood.

Tentokrát se podíváme do mýtického světa, ve kterém se lidé snaží žít bok po boku s démony, měniči, vílami, anděly a dalšími bytostmi. Nově vybudované universum by však mělo být mnohem modernější, než světy Celaeny a Feyre.

Crescent City vyjde v originále 28. ledna 2020 a magazín Entertainment Weekly nyní exkluzivně zveřejnil obálku knihy z dílny ilustrátora Carlose Queveda:

Hlavní hrdinkou série bude poloviční víla Bryce Quinlan. Ta přes den pracuje u obchodníka se starožitnostmi a prodává stěží legální magické artefakty, po nocích si pak užívá všech potěšení, která Lunathion – jinak známý jako Město půlměsíce – nabízí. To se však změní v momentě, kdy brutální vražda otřese nejen jejím světem, ale i celým městem.

O dva roky později je se zdá být její kariéra slepou uličkou a Bryce pouze vyhledává blažené zapomnění, které poskytují ty nejznámější noční kluby ve městě. Když však vrah znovu udeří, je vtažena do vyšetřování a začne spolupracovat s neslavným padlým andělem, jehož vlastní minulost ho pronásleduje na každém kroku. Hunt Athalar, osobní zabiják archandělů, však nechce s Bryce mít nic společného, i když má přikázáno ji ochraňovat. Pro něj totiž Bryce zosobňuje všechno, proti čemu se kdysi vzbouřil. Brzy si však uvědomí, že Bryce není jen obyčejná vymetačka večírků a že bude muset najít způsob, jak s ní spolupracovat.

Zatímco se Bryce a Hunt snaží rozplést vražedné tajemství, vůbec netuší, že vlákna, za která při tom tahají, vedou skrz podsvětí města, válčící kontinenty až hluboko do nejtemnějších pater Pekla, kde se to začíná po tisíciletích spánku vířit.

Zdroje informací a obrázků: EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge