Dlouho očekávaná hra ze světa Harryho Pottera odstartuje už v pátek

Hry Knihy

Po roce a půl je čekání Potterheads po celém světě u konce. Už v pátek 21. června se totiž dočkají spuštění mobilní hry Harry Potter: Wizards Unite, ve které se díky rozšířené realitě sami stanou kouzelníky.

Jako první bude hra dostupná na území Spojených států a Velké Británie, ostatní lokace budou následovat. Evropští fanoušci si tak počkají o něco déle. Hra pochází z dílny společnosti Niantic, která už má na kontě kousky jako Ingress a Pokémon GO. Právě po spuštění Pokémon GO se začaly rychle objevovat hlasy fanoušků, kteří by chtěli podobnou hru právě ze světa podle Joanne Rowlingové.

Hra Wizards Unite odhalí, že magie je všude kolem nás, a umožní hráčům stát se součástí bohatého světa Harryho Pottera. Prostřednictvím prozkoumávání sousedství a měst kolem světa se budou hráči vydávat za dobrodružstvím, učit se a sesílat kouzla, objevovat záhadné artefakty a setkávat se s legendárními zvířaty i známými postavami. Prozkoumáme známá místa kouzelnického světa, budeme bojovat s nebezpečnými protivníky, vařit lektvary, určovat svou kouzelnickou kariéru a navracet magii do světa.

Datum spuštění hry bylo oznámeno v úterý na speciální události v Los Angeles. Podle účastníků akce by měla hra poskytnout co nejvíce realistický zážitek, včetně možnosti narazit o úplňku na vlkodlaka. Samozřejmostí by mělo být také propojení hry mezi přáteli, což hráčům přinese různé bonusy.

Beta verzi hry testovali hráči na území Austrálie a Nového Zélandu, takže už se na veřejnost dostaly záběry ze hry a první recenze. Je však poměrně jisté, že se bude Wizards Unite hned od prvního dne těšit nezvykle velké pozornosti a opravdovou úspěšnost celého projektu bude možné zhodnotit až po opadnutí prvotního zájmu. Hra Harry Potter: Wizards Unite bude dostupná na Google Play, Galaxy Store a Apple App Store.

Připravte si hůlky, kouzelnický svět vás potřebuje! 

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, HarryPotterWizardsUnite.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge