Sherlock s Watsonovou se naposledy vrací na obrazovky

Knihy Novinky Seriály

Od konce šesté řady seriálu Elementary (Jak prosté) uběhlo už osm dlouhých měsíců. Teď se dvojice konzultantů vrací v poslední sérii, která se od těch předchozích bude poměrně dost lišit. Co na Sherlocka Holmese a Joan Watsonovou čeká tentokrát?

Ještě před premiérou vypustila televizní stanice CBS video připomínající, jak se vyvíjel vztah mezi hlavní dvojicí:

Sherlock (Jonny Lee Miller) s Watsonovou (Lucy Liu) se tedy přesunuli do Londýna, kde ve vyšetřování pomáhají proslulému Scotland Yardu. Samozřejmě se nastěhovali do slavné Baker Street, byť ne do jedné domácnosti. Watsonová změnila barvu vlasů, opět uvidíme Sherlockovu chráněnku Kitty Winter (Ophelia Lovibond), hlavním spojencem z řad policie jim tentokrát nebude Lestrade, ale šéfinspektorka Athelney Jonesová (Tamsin Greig). Jako hlavní záporák řady se pak představí miliardář Odin Reichenbach (James Frain). Podle upoutávky k celé sérii se však podíváme i zpět do New Yorku. Někdo z bývalých spolupracovníků Joan a Sherlocka bude totiž smrtelně zraněn.

O postavě technologického magnáta Reichenbacha toho zatím moc odhaleno nebylo a i ve zmíněném traileru se dal bývalý představitel gothamského Thea Galavana či Ferdinanda Chevaliera ze seriálu Orphan Black poměrně snadno přehlédnout. Podle všeho by však mělo jít o zatím největšího protivníka oblíbené dvojice, který se rozhodne pořádně otestovat hranice jejich schopností.

Tvůrci seriálu si při psaní již odvysílané šesté série nebyli jistí, zda se Elementary dočká dalšího prodloužení. Finále 6. řady proto pojali tak, že by mohlo být teoreticky zakončením celého příběhu. Nakonec si však televize CBS objednala další řadu, byť závěrečnou a zkrácenou na 13 epizod. Scénáristé se proto stejně jako v povídkovém kánonu rozhodli využít několika skoků v čase a ve finále se podívat, jak budou životy Sherlocka a Joan vypadat v nepříliš vzdálené budoucnosti. Na to si však budeme muset ještě chvíli počkat.

První díl závěrečné řady seriálu Elementary odvysílá stanice CBS v noci na pátek 24. května.

Zdroje informací a obrázků: Spoilertv.com, Deadline.com, IMDb.com 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge