Nancy Drew jako seriál už na podzim

Knihy Novinky Seriály

Mysteriózních lehce detektivních seriálů není nikdy dost, a proto se americká televizní stanice The CW vytasila s adaptací oblíbené knižní série od Carolyn Keene.

Nancy Drew je fiktivní postava řešící mysteriózní případy vytvořená vydavatelem Edwardem Stratemeyerem jako ženská hrdinka k jeho sérii Hardy Boys. Poprvé se objevila v roce 1930 v Nancy Drew Mysteries Stories. Tyto příběhy ovšem psala řada lidí vystupujících pod jednotným pseudonymem Carolyn Keene. Během všech let tato postava odrážela dění v USA. Od roku 1959 byly knihy spíše zkracovány a vydávány v menších nákladech. Tehdy se postava stala méně násilnickou. V 80. letech se objevila trochu více profesionální Nancy v nové sérii The Nancy Drew Files a dokonce se dočkala lehké romantické linky.

Knihy si vedly skvěle celosvětově, kdy se prodalo na 80 milionů kusů a přeloženy byly do 45 jazyků. Kromě knih se fanoušci dočkali několika filmů (poslední byl tento rok), 2 televizních seriálů, nespčtu videoher a dokonce i vlastních akčních figurek. S úspěchem Riverdale se The CW rozhodlo přijít s „temnější“ verzi Nancy a přináší nám už třetí seriálové zpracování. Zajímavé je, že si hlavní hrdinku zahraje Kennedy McCann, což je dcera americké spisovatelky Lisy McCann, které u nás v češtině vyšly knihy Procitnutí, Vstříc temnotě, Osudové rozhodnutí nebo Prokleté město.

Zdroj informací a obrázků: Nerdist.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge