Druhá řada Castle Rock bude ve stylu Misery

Knihy Novinky Seriály

Další ze seriálů na motivy povídek Stephena Kinga se fanouškům zalíbil natolik, že tvůrci už koncem léta oznámili, že se dočkáme i druhé sezóny. O čem ale bude?

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. Druhá řada by se ovšem měla nést v duchu Misery, tedy spíše jejího prequelu.

Misery (v češtině Misery nechce zemřít) je film z roku 1990 podle Kingovy knihy. Hlavní hrdina Paul Sheldon je autorem romantických příběhů o krásné Misery. Osudovou náhodou Paula po těžké havárii najde jeho nejoddanější čtenářka, bývalá ošetřovatelka Annie Wilkesová. Ta z něj ve svém odlehlém domě učiní nedobrovolného pacienta.

Během svérázného „léčení“ ho přiměje, aby psal pokračovaní Miseryiných příběhů podle jejích představ. Díky Anniiným šíleným donucovacím metodám prožívá Paul tvůrčí období, jehož hrůzu by si nedokázal představit ani v nejbujnější fantazii a o jehož konec se dramaticky zaslouží i tým policistů, kteří po něm pátrají.

V druhé řadě uvidíme Lizzy Caplan a Elsie Fisher. Caplan v roli mladé „sestry z pekla“ Annie Wilkes  a Fisher pak její dceru Joy, kterou doma vyučuje. Další podrobnosti o příběhu nevíme, jen to, že se obě postavy nějak dostanou do Castle Rock a uvíznou tam. Dále se můžeme těšit na Tima Robbinse v roli Reginalda “Popa” Merrilla, který se objevil v Kingově povídce Sluneční pes. Pop je patriarcha notorické kriminální rodiny, jeho synovce Johna “Ace” Merrilla si zahraje Garrett Hedlund. Seriál by se na Hulu měl objevit někdy koncem tohoto roku.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Collider.com, CSFd.cz, databazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge