Druhý díl série The Book of Dust Philipa Pullmana vyjde už letos

Knihy Novinky

Teprve před pár dny jsme vám ukázali první trailer na seriálovou adaptaci Jeho temných esencí a hned tu máme další informaci.

Před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že se Philip Pullman rozhodl navázat na svou známou trilogii novou sérií. Nová navazující trilogie nese název The Book of Dust a objevila se pěkných 17 let od vydání prvního dílu původní trilogie. Nejedná se ovšem ani o prequel ani o sequel, ale dějově se dostaneme 10 let před události Zlatého kompasu, ale také dvacet let po Jantarovém kukátku. Série má nového hrdinu, chlapce, kterého jsme měli už možnost potkat na začátku Lyřina příběhu. Stejně jako Lyra se i on vydá na děsivou cestu dobrodružství.

Zatímco La Belle Sauvage vyšla před dvěma lety, pokračování nese název The Secret Commonwealth a vyjde 3. října 2019. Jedenáctiletý Malcolm Polstead a jeho démon, Asta, žijí společně u jeho rodičů v Trout Inn poblíž Oxfordu.

Přes řeknu Temži se nejraději prohání na své kánoi, které říká La Belle Sauvage, na druhém břehu je Převorství Godstow, kde žijí jeptišky. Malcolm brzy přijde na to, že mají hosta a tím není nikdo jiný než dítě jménem Lyra Belacqua…

V pokračování uvidíme už dvacetiletou Lyrou a jejího démona Pantalaimona, jak se snaží udržet pouto svého vzácného vztahu na cestě, kterou si nikdy nepředstavovali a která je přivede do nebezpečných částí světa, o nichž nevěděli, že ani existují. Mezitím je Malcolm na své vlastní cestě, která jej zavede přes Evropu do Asie při hledání toho, co se ztratilo.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Penguin.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge