Čas čarodějnic v novém kabátku

Knihy Novinky Seriály

Seriálové zpracování Času čarodějnic vtrhlo na zahraniční i naše obrazovky (díky HBO) loni, není tedy divu, že se i knižní série dočká minimálně nových vydání.

Historička a čarodějnice Diana Bishopová celý svůj život odmítala své nadpřirozené nadání. Očarovaný alchymistický rukopis však do jejího života vnese nevítaný příval magie a najednou se o ni zajímají nejen čarodějnice, ale i démoni a upíři.

Záhy se po Dianině boku objeví i záhadný Matthew Clairmont, vědec, válečník a upír. Přestože mezi bytostmi panuje staleté nepřátelství, Diana a Matthew se jen s obtížemi brání vzájemné mrazivé přitažlivosti.

První díl knižní trilogie by s novou obálkou měl vyjít už 29. března a to u nakladatelství Laser. Pokračování, Stín noci, pak vyjde s novou obálkou 29. dubna. Nejspíš se dočkáme nové edice i třetího dílu, vzhledem k tomu, že bylo oznámeno, že byl seriál obnoven pro druhou i třetí sezónu. Na scénáři budou psolupracovat Sarah Dollard (Doctor Who, Being Human) a Susie Conklin (The Musketeers, Cranford).

Jak už z konce první řady víme, v té druhé řadě skočíme časem do alžbětínského Londýna. Druhá sezóna zavede Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782.

Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…

Natáčení pokračování prý začalo už v červenci loňského roku. Druhá řada by se tak mohla objevit koncem roku 2019 nebo v první půlce 2020. Měli bychom se dočkat starých známých tváří, ale i nějakých těch nových.

Zdroj informací  a obrázků: KnizniKlub.cz, IMDB.com, DigitalSpy.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge