Seriálová Hlava 22 se blíží

Knihy Novinky Seriály

Koncem roku jsme vám přinesli první fotky ze seriálové adaptace oblíbené knihy Josepha Hellera a dnes tu máme hodně lákavý trailer.

Hlava XXII je satirický válečný román z roku 1961. Hlavním hrdinou je poručík letectva John Yossarian, který by rád unikl svým povinnostem u letectva. Hlavní překážkou je mu Hlava XXII vojenského řádu, která mimo jiné uvádí, že vojenské povinnosti může být zbaven ten, kdo je shledán psychicky narušeným a zároveň požádá o uvolnění. Pokud však o uvolnění skutečně požádá, svědčí to o jeho dobrém psychickém zdraví a není důvod jej tedy zbavit služby.

Jde o Hellerův nejznámější a nejlepší román, autor vychází z vlastních zkušeností – román je svým způsobem absurdní, ale realistický. Hlavní postavou je poručík, který je trochu klaun a trochu blázen (taková obdoba Haškova Švejka). Dílo nemá jednotnou koncepci, jedná se prostě o vylíčení mnoha absurdních situací. Kniha se dočkala své filmové podoby už v roce 1970 a teď se díky Hulu 17. května dočkáme šestidílné minisérie.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, Esquire.com, DenOfGeek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge