První trailer na Aladina je konečně tady!

Filmy Knihy Novinky

V říjnu loňského roku jsme měli možnost vidět první teaser na chystanou adaptaci oblíbeného animáku ze stáje Disney, pak nějakou tu obrazovou ochutnávku a teď se konečně můžeme podívat i na modrého Willa Smitha. Nevěříte?

Aladin je chudý chlapec z tržiště, jehož jediným majetkem i přítelem je jeho opička Abu. Denně sní svůj sen o úniku z bezútěšného života v bídě a o lásce krásné princezny Jasmíny. Osud se nakloní v jeho prospěch, když jej chce zlý sultánův rádce Džafar využít k získání kouzelné lampy z jeskyně, skryté uprostřed pouště.

Aladin se stane majitelem kouzelného koberce a lampy, jejíž dobrý džin mu může splnit tři přání. Aladin se s jeho pomocí skutečně přiblíží k princezně, dosud neústupně odmítající nápadníky, a získá její lásku. Stále jej však trápí jeho prostý původ, který se jí zdráhá přiznat. A to jej ještě čeká souboj se zrádným Džafarem a jeho papouškem Jagem, zmocnivšími se na čas lampy, sultanátu i princezny…

Příběh o Aladinovi je jednou z nejznámějších a nejčastěji zpracovávaných arabských pohádek. Vznikl pravděpodobně okolo druhé poloviny dvanáctého století v Egyptě, což však nebrání tomu, aby byl v mnoha adaptacích situován do prostředí, připomínajícího oblíbenou romantickou vizi středověkého Bagdadu. Ve filmu, který režíroval Guy Ritchie, uvidíme Willa Smitha jako džina, Menu Massouda jako Aladina, Naomi Scott jako princeznu Jasmínu, Navida Negahbana jako sultána a Marwana Kenzariho jako Jafara. České premiéry filmu se dočkáme 23. května 2019.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge