Streamovací služba Disney+ se pouští do vlastní tvorby

Filmy Knihy Novinky

Po úspěchu streamovací služby Netflix se Disney rozhodlo přijít se svou vlastní, což nikoho tolik nepřekvapilo… ani fakt, že se Disney+ pustilo také do tvorby vlastních filmů a seriálů, jako to udělal Netflix.

Objevila se totiž informace, že Disney+ zakoupilo práva na zfilmování young adult knihy Melissy de la Cruz, 29 Dates, která v zahraničí vyšla teprve v prosinci. Příběh sleduje Ji-su, dospívající dívku korejského původu, jejíž konzervativní rodiče najmou „dohazovačku“, která má Ji-su pomoci najít na privátní střední škole tu pravou lásku.

Jako by nestačilo, že musí akademicky zářit a být vzorem, přitom ještě dodržovat rodinné tradice v souladu s moderním světem a kulturou. Ji-su se ovšem bude muset nějak vypořádat s tím, že by daleko raději usilovala o jinou kariéru i jiného kluka, než by si rodiče představovali. Bude to daleko větší chaos, než by kdokoli čekal…

Není to poprvé, co si Disney vyhlédlo něco z tvorby Cruz. Její knižní série Descendants (v češtině vyšlo jako Následníci) se stala na Disney filmově velice oblíbenou, měla pak také svůj animovanou seriálovou podobu. Také její knižní série Witches of East End (v češtině vyšlo jako Čarodějky z East Endu) se dočkala svého seriálového zpracování s Julií Ormond, Mädchen Amick, Jennou Dewan-Tatum a Rachel Boston v hlavních rolích.

Po úspěchu netflixovských filmů To All The Boys I’ve Loved Before (česky Všem klukům, které jsem milovala) a Dumplin (česky Knedlíček) natočených podle předloh young adult knih to vypadá, že se podobných romanťáren možná dočkáme víc a víc.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, Deadline.com, TheFandom.net, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge