První trailer na adaptaci Kde se touláš, Bernadetto

Filmy Knihy Novinky

Před dvěma lety jsme vám přinesli informaci o tom, že se chystá filmová adaptace knihy Marii Semple s Troian Bellisario a Cate Blanchet v hlavních rolích. Teď už tu konečně máme také trailer.

Kde se touláš, Bernadetto (v originále Where’d You Go, Bernadette) je kniha Marii Semple, které jsme se ve slovenštině dočkali před třemi lety u naladatelství Plus. Tenhle vtipný kousek vypráví o dívce, co se na vlastní pěst rozhodne pátrat po tom, kam zmizela její matka. Bernadette Fox totiž zmizela po té, co její patnáctiletá dcera Bee donesla ze školy samé jedničky a začala se dožadovat slíbené odměny: rodinného výletu do Antarktidy.

Jenže nekonvenční architektka Bernadetta trpí akutní agorafobií – její alergie na město a lidi vůbec zašla tak daleko, že za ní vše vyřizuje virtuální asistentka v Indii. A cesta na konec světa? Na tu se opravdu necítí, a tak se radši vytratila. Její bystrá dcera Bee se ale rozhodně nehodlá vzdát. K tomu, aby se matce dostala na stopu, používá emailové zprávy, veřejné listiny, nejrůznější zprávy i tajnou korespondenci otce s psychiatričkou.

Původně byla ovšem premiéra filmu plánovaná už na březen 2019, nakonec byl ale film posunut až na srpen. Režie se ujal Richard Linklater, kterého můžete znát třeba díky filmům Chlapectví nebo Škola ro(c)ku. Na scénáři se podíleli Holly Gent Palmo a Vince Palmo, v hlavní roli Bernadetty uvidíme Cate Blanchet a Troian Bellisario pak jako Becky. Dále se ve filmu objeví Kristen Wiig, Billyho Crudupa, Laurence Fishburne a Judy Greer.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, TheFandom.net, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge