Margaret Atwood chystá pokračování Příběhu služebnice

Knihy Novinky

Kanadská spisovatelka Margaret Atwoodová se vrací ke své nejúspěšnější knize, dystopickému Příběhu služebnice

Po více než třiceti letech se tak čtenáři konečně dočkají pokračování, které nejspíš nikdo nečekal, ale všichni v něj doufali. Autorka již potvrdila, že se nová kniha bude jmenovat The Testaments a v originále vyjde v září 2019. Ve světě ovládaném totalitní vládou Gilead však uteklo jen patnáct let a my se nyní prostřednictvím tří vypravěček dozvíme, co vlastně čekalo na Offred po konci první knihy – svoboda, vězení nebo smrt?

Spisovatelka se nechala slyšet, že hlavní inspirací k napsání pokračování jí byli její čtenáři, zejména pak jejich otázky ohledně fungování Gileadu. Kromě toho jí byl předlohou také svět, ve kterém právě žijeme. Příběh služebnice byl poprvé vydán již v roce 1985, ale o nadčasovosti knihy svědčí například to, že se do žebříčku nejprodávanějších knih vrátil okamžitě po inauguraci Donalda Trumpa prezidentem Spojených států amerických.

Nová kniha údajně nebude mít žádnou návaznost na scénář seriálu The Handmaid’s Tale z dílny Hulu. Ten už má za sebou dvě úspěšné řady a má již potvrzený návrat i v příští sezóně.

Zdroje informací a obrázků: argo.cz, ew.com, bookstr.com 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge