Helen Mirren jako Kateřina II. Veliká

Novinky Seriály

Další historický seriál se díky HBO a Sky brzy objeví minimálně na zahraničních obrazovkách. A v hlavní roli se objeví skvělá Helen Mirren.

Řeč je o seriálové minisérii Catherine the Great (Kateřina Veliká), která se bude zabývat závěrem jejího vladařského života, v němž měla vášnivou aférku s Potěmkinem (Jason Clarke). Carevna vládla Rusku téměř polovinu 18. století, proto si dopřávala nejen luxusu, ale také zájmu mužů. Její skandální zapletení se s Potěmkinem  provázelo řadu konfliktů, které ovšem stavěly základy moderního Ruska.

HBO se na tvorbě čtyřdílné minisérie bude podílet se Sky. Kromě Mirren a Clarkea v hlaních rolích se můžeme těšit na Ginu McKee jako dlouholetou přítelkyni a důvěrnici Kateřiny, kněžnu Daškovovou. V roli mistra Panina, schopného politika a rádce, uvidíme Roryho Kinneara.

Jako Grigorij Orlov, jeden z bývalých Kateřininých milenců, kteří jí dopomohli k moci, se objeví Richard Roxburgh. Jeho bratra Alexeje si pak zahraje Kevin R. McNally a Sam Palladio si zahraje Alexandra Vasilčikova, Kateřinina mladého milence. Joseph Quinn pak bude Kateřinin syn a následník trůnu, Pavel I.

Mirren bude nejen v seriálu hrát, ale také se na tvorbě producentsky podílet společně s režisérem Philipem Martinem. Za seriálem stojí Origin Pictures a New Pictures, scénář sepsal Nigel Williams. Oficiální datum premiéry ještě nebylo stanoveno.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, IMDb.com, IndieWire.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge