Disney láká na Lvího krále

Filmy Knihy Novinky

Tak a je to konečně tady! Disney včera vypustilo první teaser trailer na to, co nás čeká už v červenci…

Disney s originálním Lvím králem přišel v roce 1994 a rázem se z něj stal trhák. Lví král je z části založen na Hamletovi a částečně na rodinné legendě Osirise ze starověké egyptské mytologie, kdy je král (Mufasa/Osiris) zabit žárlivým bratrem (Scar/Seth) a právoplatný dědic (Simba/Horus) je poslán jako chlapec do exilu. Zavražděný král navštíví jako duch svého syna a předá mu své rady. Když dědic dospěje, vrátí se, aby pomstil otcovu smrt.

Filmové adaptace se ujal Jon Favreau, který stojí za Iron Many nebo za Knihou džunglí. Už dříve jsme se dozvěděli, že v rolích Mustafy uslyšíme Jamese Earla Jonese, staršího Simby Donalda Glovera, Timona a Pumby Billyho Eichnera a Setha Rogena, papouška Zazu pak bude namlouvat John Oliver. Na celé hlasové obsazení se můžete podívat tady. Podle posledních zpráv Elton John dokonce k filmu připravuje novou píseň.

Kromě teaseru Disney uveřejnilo také první oficiální plakát, na němž vidíme Simbu šlapajícího do otisku Mufasy. Film má oficiální premiéru stanovenu na 19. července, u nás bychom se jej měli dočkat o den dříve.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, Ew.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge