Řbitov zviřátek nás pěkně postraší už v dubnu

Filmy Knihy Novinky

Kingovky jsou věčné a vděčné téma, ačkoliv se ne všechny adaptace jeho knih a povídek zrovna vydařily. Přesto se v příštím roce můžeme těšit na další děsivou podívanou.

Rodina Creedových se stěhuje do malebného prostředí státu Maine. Místa, které protíná frekventovaná silnice. Navazují přátelský vztah se sousedem Judem Crandallem, který zde žije od malička. Právě ten rodinu seznámí se zvířecím hřbitovem, který postavily děti, jimž osud sebral jejich domácí mazlíčky.

Co však před Creedovými zatají, je místo, které se nachází za místem hřbitova zvířátek. Kdesi za lesem, v místě, kde je půda tak kyselá, že na ní nic neroste, je místo, kde se mrtví mohou probouzet k životu. A toto místo má svou vůli. Vůli, která sahá daleko za zvířecí hřbitov. A rodina Creedových brzy pozná jeho moc.

King knihu napsal inspirován nemocí své vlastní kočky, ovšem byl knihou tak zhnusen, že ji nikdy nechtěl vydat. Při jednom méně plodném období, kdy na něj vydavatel vyvíjel tlak, se rozhodl, že knihu přeci jen nakonec vydá. Spatřila světlo světa v roce 1983 a díky Laser-books jsme se vydání dočkali v roce 1994 také u nás. Kniha byla zfilmována už v roce 1988, dokonce měla i pokračování, od něhož se ovšem King distancoval.

V roce 2010 se začalo mluvit o nové adaptaci, kterou by režíroval Guillermo del Toro, nakonec z projektu ovšem sešlo, aby byl opět oživen díky režisérskému duu Kevin Kölsch Dennis WidmyerJason Clarke si zahraje doktora Louise Creeda, jeho ženu Rachel Amy Seimetz, jeho dceru Ellie Jeté Laurence a dvojčata Hugo a Lucas Lavoie malého Gage. Sestru Rachel, Zeldu, si zahraje Alyssa Brooke Levine, Juda Crandalla pak John Lithgow. Česká premiéra je stanovena na 11. dubna 2019.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Collider.com, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge