Měsíční kroniky se vrací ve formě komiksu

Knihy Komiksy Novinky

Hlavní hrdinové oblíbené pohádkové science fantasy série Měsíční kroniky Marissy Meyer se sice už dočkali svého „šťastně až na věky“, ale přátelství Země a Měsíce není pro všechny tak úplně samozřejmostí. Proto se na scénu vrací naše milovaná androidka Iko

O co tentokrát půjde přiblíží oficiální anotace komiksu, jehož první díl chystá nakladatelství Egmont na listopad:

Křehké spojenectví Země a Měsíčního království je v ohrožení. Smečky zmutovaných vlčích vojáků, které stvořila královna Levana, se ani po její smrti nevzdaly a stále útočí na vše živé. Prostořeká androidka Iko se proto rozhodne vzít vše do vlastních rukou a dopadnout jejich vůdce. S nelehkým úkolem jí pomáhá pohledný palácový strážce, který brzy přiměje Iko přehodnotit vše, co dosud věděla o věrnosti, lásce a své vlastní lidskosti.

O kresby se postaral Douglas Holgate, za příběhem ale samozřejmě stojí Marissa Meyer. V originále se komiks jmenuje Wires and Nerve, v češtině dostala jednička název jednoduše podle své hlavní hrdinky. „Dráty a odvaha“ by přece jen v češtině neznělo nějak zvlášť atraktivně a postavu Iko není potřeba fanouškům nijak zvlášť představovat.

Pokud ještě váháte, zda je komiksová forma to pravé ořechové, pak tu pro vás máme náhled čtyř stránek z právě chystané verze:

České komiksové pokračování Měsíčních kronik hledejte na pultech knihkupectví už od 15. listopadu 2018.

Zdroje informací a obrázků: albatrosmedia.cz, goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge