Havraní bratrstvo má svého scénáristu

Knihy Novinky Seriály

Loni jsme vám přinesli informaci o tom, že se nejspíš dočkáme seriálu podle knižní série z pera oblíbené autorky Maggie Stiefvater. A teď tu máme další informace.

Vypadá to, že autorka celé léto tajila, že se na seriálu bude podílet nejen jako autorka předlohy, ale chopí se samotného scénáře pilotního dílu. Vše odtajnila až na Twitteru, kam publikovala nejen tweet s informací, ale také fotku scénáře. Pilot nese název „It’s Starting, It’s Starting“:

https://twitter.com/mstiefvater/status/1036971005602942976

https://twitter.com/mstiefvater/status/1036959504909443072

Režii pilotního dílu má na starosti Catherine Hardwicke, která nás uvedla do filmového světa oblíbeného Stmívání, nebo třeba Červené Karkulky a skvělého kousku Už teď mi chybíš. Za produkcí kromě autorky stojí Michael London (V zajetí kouzel) a Alex Miller (Tajemství kruhu). Seriál by se měl objevit na kanálu SyFy, půjde o první young adult seriál, který by měl doplnit stálice jako jsou V zajetí kouzel, The Expanse nebo Sand.

Seriál by se měl stejně jako knihy točit okolo čtyř bratrů ze soukromé školy a dívky s jasnovideckými schopnostmi v cestě za Havraním králem, magií a nadpřirozenem… ale také ďábelskou mocí. Knižní série má celkově čtyři díly, u nás v češtině u Arga vyšel pouze první díl a pro nízkou prodejnost se již v dalších dílech nepokračovalo. To na Slovensku u Slovartu vyšla série celá. Uvidíme, třeba se dočkáme nejen celého seriálu, ale také znovuvydání knih u nás.

Šestnáctiletá Lila se narodila do rodiny senzibilů a jasnovidců. Ve svém osudu má napsáno, že až políbí svou pravou lásku, dotyčný zemře. Lila se proto rozhodne, že nikdy nikoho líbat nebude. Kluci ji nezajímají a hlavně ne ti z Havraního bratrstva, party bohatých studentů místní elitní školy. S těmi jsou jenom potíže. Jenže když ve své první jasnovidné vizi spatří Ganseyho, vůdce Havraního bratrstva, který má během příštího roku zemřít, nedokáže ho vyhnat z hlavy. Když se s ním pak setká tváří v tvář, polibek smrti se stane reálnou hrozbou…

 

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge