Zamíří Pomsta & rozbřesk na filmová plátna?

Filmy Knihy Novinky

Duologie z pera Renée Ahdieh se celosvětově stala bestsellerem, není tedy divu, že se filmová práva prodala poměrně rychle. Jak to ale vůbec dopadne?

První díl vypráví příběh osmnáctiletého Chálida, kalifa Chorásánu, který každý den za rozbřesku nechává svou novou manželku popravit, a šestnáctileté dívky jménem Šeherezáda, která je odhodlaná vzdorovat svému osudu a zároveň se pomstít za smrt své kamarádky. Je také rozhodnutá ukončit hrůzovládu kalifa jednou provždy.

V tomto napínavém převyprávění Tisíce a jedné noci okouzluje Šeherezáda noc za nocí kalifa svými příběhy, a získává tak další dny života. I když ví, že každá noc může být její poslední.

Avšak Chálid je jiný, než jakého si ho představovala. Za zrůdou se skrývá ztrápený kluk a Šeherezáda, aniž by chápala, jak je to možné, se do něj zamiluje.

Jak jen mohla? Vždyť je to neodpustitelná zrada. V honosném paláci zjistí, že ne vše je takové, jaké se jeví, ale i přes svou lásku je rozhodnutá pomstít svou přítelkyni. Může v tomto světě plném příběhů a tajemství přežít láska? A znamená vůbec něco?

Zpráva, že filmová práva získalo Imagine Entertainment, se objevila už koncem loňského roku. Produkci filmu by měla mít na starosti Erica Huggins, která stojí za Temnou věží nebo V srdci moře. Od té doby se bohužel žádné další informace neobjevily, ale to neznamená, že se na filmu pilně nepracuje. První díl série u nás vyšel už v roce 2016, přečtěte si naši recenzi.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, TheNerdDaily.com, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge