Veronica Roth přichází s první knižní sérií pro dospělé

Knihy Novinky

Po úspěšné knižní sérii Divergence a nedávné young adult duologii Čáry života se autorka rozhodla zaměřit na starší publikum.

Veronica Roth oznámila, že hodlá přijít s novým příběhem, který bude určen dospělejším čtenářům. Dějově se bude týkat pěti přátel, kteří jako dospívající zachránili svět a teď se v dospělosti musí potýkat se slávou a horšími životními problémy, než je záchrana světa. Budou se tak muset postavit větším démonům a uvědomit si, co vůbec znamená být hrdinou díky osudu nebo díky volbě.

Série prozatím nese název The Chosen One a vyjít by měla na jaře roku 2020. Autorka k novému příběhu řekla: „Mé knihy pro dospívající vždycky naťuknou první důležitá rozhodnutí, ale The Chosen One se soustřeďuje na to, co se vlastně stane potom. Co se stane poté, když se vlastně celý život připravovujete na to, co už nastalo, a teď musíte zase nějak pokračovat dál.

Původně se o knize mluvilo jako o samostatném kousku, ale pak šlo o celou sérii. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne a jestli se knihy dočkáme i u nás.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, GoodReads.com, PRNewswire.com, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge