První fotka z filmové Mulan

Filmy Knihy Novinky

O tom, že se Disney rozhodlo převést své oblíbené animované pohádky také do hrané podoby, je už poměrně známá věc.  Výběr padl také na Mulan.

Mulan (v češtině Legenda o Mulan, Disney verze) vypráví příběh ze starověké Číny. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci – jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů.

Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice.

Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne.

Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země.

Do role oblíbené hrdinky byla obsazena Liu Yifei, jejíž fotografie byla nedávno publikována v klasické póze, kterou známe z animované verze. Natáčení filmu už na Novém Zélandu začalo, lokace se bude střídat s Čínou. Do role hlavního mužského hrdiny Chena, do něhož se Mulan zamiluje, byl obsazen Yoson An.

Dále se můžeme těšit na Utkarshe Ambudkara, Rona Yuan, Tzi Ma, Rosalindu Chao, Chenga Pei-Pei, Nelsona Lee, Chuma Ehelepolu, Gonga Li a Jeta Li. Režii má na starosti Niki Caro, která natočila například Pána velryb nebo Úkryt v ZOO. Premiéra filmu byla posunuta na 27. března 2020.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, VanityFair.com, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge