Pohádkový svět ožije v Lískovém háji

Filmy Knihy Novinky

Producenti Divergence se rozhodli sáhnout po fantasy sérii, která nás zavede zpátky do světa pohádek, ale tak… jak je ještě neznáme.

Columbia Pictures zakoupilo filmová práva na pohádkovou knižní sérii Melissy Albert, The Hazel Wood. Příběh se točí okolo sedmnáctileté Alice, která je se svou matkou stále na cestách, jako by před něčím stále utíkaly. Navíc jí matka vždy zakazovala jakýkoliv kontakt s babičkou.

Ta je totiž autorkou temných pohádek Tales From the Hinterland. Jenže když babička ve svém sídle zemře a Alicina matka je najednou unesena, dojde Alice, že babiččiny příběhy nebyly pouhými pohádkami. Hinterland totiž opravdu existuje a ona se do něj musí vydat, aby svou matku zachránila. Jenže Hinterland není žádné pohádkové místo…

Produkci si vzali na starosti Doug Wick a Lucy Fisher, scénáře se ujme Ashleigh Powell, jejíž Louskáček a čtyři říše se letos objeví v kinech. První díl plánované trilogie vyšel koncem ledna tohoto roku a překlady byly prodány do 13 zemí. U nás se kniha objeví pod názvem Lískový háj u nakladatelství Omega během příštího roku.

Zdroj informací a obrázků: TheolywoodReporter.com, ScreenRant.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge