Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni již brzy v kinech

Filmy Knihy Novinky

9. srpna dorazí do českých i slovenských kin další filmová adaptace, tentokrát půjde o humornou knihu Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z Ikey francouzského spisovatele Romaina Puértolase

Aja je fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních fakírských schopností disponuje vybroušenými triky a talentem podvodníčka. Jeho matka ho vyšle na tajemnou misi – má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea.

Tam potkává tu nejkrásnější ženu, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána do Anglie. Tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy.

V češtině vydalo knihu nakladatelství Argo již v roce 2014. Filmová verze z názvu vypustila název obchodního domu s nábytkem, ve francouzštině i angličtině je však kratší o celou pasáž se skříní. Snímek režíroval Ken Scott, o scénář se společně s autorem knihy postaral i Luc Bossi (Pěna dní).

Hlavního hrdinu Aju si zahrál indický herec Dhanush, jeho vyvolenou Marii pak mladá Američanka Erin Moriarty.

Zdroje informací a obrázků: Argo.cz, Bioscop.cz, Goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge