O čem bude nejnovější kniha Samanthy Shannon?

Knihy Novinky

Samantha Shannon se do řady srdcí čtenářů zapsala svou knižní sérií Kostičas, která vychází postupně také u nás díky nakladatelství HOST. A teď přichází s další novinkou.

Řeč je o samostatné knize The Priory of the Orange Tree, která v zahraničí vyjde 26. února 2019 a v překladu by se nejspíš měla během příštího roku objevit také u nás. Kniha vypráví příběh světa, který se dostal až na samou hranici války s draky. A také vlastně o ženách, které s těmito draky musí bojovat. Za knihou opět stojí britské nakladatelství Bloomsbury, které nám kdysi přineslo skvělého Harryho Pottera.

Rozdělený svět.

Království bez dědice.

Probouzí se starobylý vrah.

Dům Berethnetů vládl Inys po tisíce let. Stále nevdaná královna Sabran musí přesvědčit svou dceru, aby zachránila jejich říši před destrukcí – jenže vrahové jsou téměř za dveřmi.

Ead Duryan je u dvoru outsiderem. Ačkoliv byla vychována, jak se na správnou dámu sluší, je loajální vůči utajené společnosti mágů. Ead na Sabran dává pozor a tajně ji chrání před nebezpečnou a zakázanou magií.

Daleko za mořem se Tané celý život připravovala na to, že bude dračím jezdcem, ale je donucena k rozhodnutí, které jí naprosto změní život.

Mezitím stále mezi Východem a Západem nedochází k žádnému smíru, zatímco se z dlouhého spánku začíná probouzet chaos…

Zdroj informací a obrázků: Tor.com, HostBrno.cz, GoodReads.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge