Natáčení spin-offu Hry o trůny začne už v říjnu

Knihy Novinky Seriály

Loni jsme vás informovali o tom, že vzhledem k tomu, že se příští rok dočkáme poslední řady oblíbeného seriálu Hra o trůny, rozhodli se tvůrci poohlídnout po dalším příběhu z universa. A teď už to vypadá, že se minimálně jednoho dočkáme.

Poslední, osmá série, byla dotočena začátkem července, a proto filmaři dostali volné pole působnosti k výběru dalšího kousku. Volba padla na jeden z napsaných scénářů, který nás zavede do minulosti, do děje ještě před Hrou o trůny. Původně se sice mluvilo o čtyřech různých pilotech, pak se z nich nakonec vyklubalo dokonce číslo pět.

Nejdříve půjde o pilot od Jane Goldman, s nímž bychom se měli podívat do věku hrdinů, prozkoumáme strašlivé tajemství Západozemí, původ bílých chodců, záhady Východních zemí, Starky z legend, takže většinou uvidíme věci, o nichž jsme už v původním seriálu tu a tam lehce slyšeli. Zatímco na scénáři k pilotu bude Goldman pomáhat sám Martin, s epizodami celého seriálu to bude muset být už někdo jiný.

Natáčení pilotu by mělo začít ve studiích v Belfastu a ve Skotsku už tento říjen, tedy před oficiální premiérou osmé řady. Jestli celý seriál dostane zelenou, mělo by natáčení pokračovat během příštího roku. S takovou bychom se nového seriálu mohli dočkat už v roce 2020. V novém seriálu bychom ovšem neměli vidět žádnou z postav Hry o tůny, přece jenom se bude odehrávat 8000 let před tím původním.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, EW.com, Edna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge