Jamie a Claire zamíří do Nového světa

Knihy Novinky Seriály

Vzhledem k tomu, že se oblíbený seriál Cizinka vrátí na americké televizní obrazovky už v listopadu, vypustila stanice STARZ první pořádný teaser na čtvrtou sezónu.

Hlavní hrdinové se dostali bezpečně do River Run, do Nového světa, aby společně hledali nový začátek. Amerika je v polovině osmnáctého století skutečně Novou zemí, nesmírnou divočinou obydlenou indiány a divou zvěří a guvernéři kolonií přidělují výhodně půdu, aby přilákali další osadníky. Takovou nabídku dostane i Jamie; znamenalo by to, že by měl opět vlastní panství, ovšem podmínkou je, že by musel odjet zpátky do Skotska a získat další kolonisty. Tomu se Claire brání, protože se bojí, že by tam našel smrt.

Jamie má však i druhou možnost, spravovat plantáž své tety Jocasty, která hledá někoho, kdo po smrti jejího manžela převezme usedlost. Život na plantáži je sice příjemný, ale Jamie s Claire brzy poznávají i odvrácenou tvář života v Americe, zejména specifický fenomén Jihu, otrokářství. Záhy zjišťují, že jsou stále více a více zaplétáni do místních záležitostí a politických problémů.

Píše se rok 1767 a v koloniích se již projevuje nespokojenost, jež je předehrou americké války za nezávislost. Poté, co jsou Jamie s Claire svědky krutého zacházení s černochy, zachrání jednu otrokyni před jistou smrtí a se svými přáteli a místním zálesákem se vydávají do hor, aby hledali pomoc u indiánů kmene Mohawk.

Už dříve jsme vás informovali, že čtvrtou sérií to rozhodně nekončí a my se můžeme těšit na dvě další. Můžeme se těšit nejen na staré známé tváře, ale hlavně hromadu nových.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge