Isaac Marion vydá poslední díl Chutných těl sám

Knihy Novinky

Na začátku loňského roku jsme vás informovali o tom, že se autor rozhodl navázat na Chutná těla dalšími dvěma díly. Zatímco loni se v zahraničí dočkali druhé knihy, s třetí to vypadalo všelijak.

The Burning World vyšla 7. února 2017 a i když kniha sklidila pochvalné recenze, prodejně si zase tak dobře nevedla, takže se nakladatelství rozhodlo odstoupit od série a třetí díl nevydat. Autor ovšem nechtěl nechat své fanoušky na holičkách, aniž by jim vypověděl, jak to vlastně s Julií a R dopadlo.

Na svém blogu tedy oznámil, že se rozhodl vydat poslední díl sám. The Living by mělo být k mání na podzim tohoto roku. „Příběh potřebuje své zakončení. Čekali jste na něj dost dlouho,“ řekl k celé situaci, kdy se snažil s knihou uchytit u menších nakladatelství a přes nezdar si prostě řekl, že ji vydá radši sám. Kniha bude k dostání především online a pak se uvidí, jestli dojde i k tištěné podobě.

První díl série, Chutná těla, u nás vyšel už v roce 2012 u nakladatelství Argo. V zahraničí byl tak oblíbený, že se dočkal také svého filmového zpracování. Mrtví a neklidní přišli do kin v roce 2013 a i když mnoho poprasku nenadělali, jednalo se o fajn oddechovku. Zatím to bohužel nevypadá, že bychom se pokračování měli dočkat i v češtině.

Zdroj informací: Hypable.com, IsaacMarion.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge