Známé režiséra adaptace Zavrženého

Filmy Knihy Novinky

Další starší oblíbená young adultka se dočká své filmové podoby… Tentokrát se zase podíváme na nějakého toho padlého anděla.

Řeč je o sérii Zavržený od Beccy Fitzpatrick, které jsme se u nás dočkali díky nakladatelství Egmont už před 8 lety.  O filmové adaptaci se mluvilo už v roce 2012, ale o dva roky později se rozhodli od filmu odstoupit. Teď se situace obrací a na režisérskou stoličku usedne Kellie Cyrus. Ta stojí za úspěšnými Upířími deníky nebo spin-offem The Originals. Scénář si vezme na starosti Peter Hutchings.

První díl knižní série byl vydán v roce 2009 a na seznamu bestsellerů New York Times vydržel více než 50 týdnů. Celosvětově se prodalo více než 5 miliónů kusů. Čtyřdílná série byla přeložena do více než 35 jazyků, všechny díly se dostaly do seznamu bestsellerů NYT.

Patchovy oči připomínaly černé hvězdy.

Bral všechno a nedával nic. Ne že bych o něm chtěla vědět víc. Nelíbil se mi zvnějšku a pochybovala jsem, že by se mi zamlouvalo, co se skrývá uvnitř.

Tedy, to není úplně přesné. Zvnějšku se mi líbil hodně.

Dlouhé, silné paže, široká, uvolněná ramena a úsměv zpola hravý, zpola svůdný. Cítila jsem, že mě neodolatelně přitahuje, a sama sobě jsem přestávala rozumět.

Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.

Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal.

A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, BookGeek.pl, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge