Legenda o krůček blíže své filmové adaptaci

Filmy Knihy Novinky

Po Zavrženém, Dokážete udržet tajemství? a Má mě rád, nemá mě rád, došlo i na oblíbenou young adult dystopii. Možná se tedy konečně dočkáme adaptace Legendy… když už nám to před několika lety slibovali.

Před pěti lety to totiž vypadalo, že nám film přinesou CBS Films s Jonathanem Levine jako režisérem. Teď se filmu chopilo BCDF Pictures, scénář jim napíše Joseph Muszynski. Další informace o castingu nebo režisérovi zatím nemáme.

Na území, kde se kdysi rozprostírala západní část Spojených států, se nyní nachází Republika – stát, který je v nikdy nekončící válce se svými sousedy. Patnáctiletá June se narodila v jedné z nejbohatších čtvrtí v Republice, je zázračným dítětem a připravuje se na závratnou kariéru v nejvyšších vojenských kruzích.

Stejně starý Day naproti tomu vyrůstal ve slumu a už ve svém mladém věku je nejhledanějším zločincem Republiky. Oba pocházejí z naprosto odlišných světů a zdá se, že neexistuje důvod, proč by se jejich cesty někdy měly zkřížit. Ovšem pouze do doby, než je zavražděn Metias, bratr Juny, a než se Day stává hlavním podezřelým.

Rozpoutává se hra na kočku a myš, v níž se Day snaží ochránit svou rodinu a June pomstít smrt bratra. Ale při šokujícím zvratu událostí oba odhalí, co je ve skutečnosti postavilo proti sobě. Nyní nastává boj o holý život, boj o budoucnost lidstva, boj o skutečnou lidskou svobodu.

Zdroj informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, TheFandom.net, DatabazeKnih.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge