Konečně tu máme trailer na Mary Queen of Scots

Filmy Knihy Novinky

Už to bude téměř rok, co jsme vám přinesli první informace a fotky z adaptace jedné z nejznámější historických rozepří týkající se britského královského trůnu. Teď už se dokonce můžeme podívat na první trailer.

Skotská královna Mary tráví dětství ve Francii, protože čeká na slíbený sňatek s francouzským princem, díky němuž se stane také královnou Francie. Její budoucí manžel ovšem umírá a mladá šestnáctiletá vdova se vrací zpět do Skotska, které je zdevastované válkou s Anglií. Té vládne královna Alžběta, jež sice v Mary nejdříve vidí blízkou přítelkyni a opravdovou sestru, ale v okamžiku, kdy se Mary opět vdá a porodí potomka dynastie, stane se spíše nepřítelem. A to na poli lásky, ale také vládnutí nad zemí.

Z Maryina druhého manžela lorda Darnleyho se brzy vyklube slaboch, proto začne Mary hledat lásku raději jinde. Najde ji v náručí hraběte z Bothwellu. Aby mohla být Mary s ním, zavraždí Darnleyho a vdá se za Bothwella. Skotská šlechta je z jejího jednání zděšená a rozhodne se ji z trůnu svrhnout, což podpoří také obyčejný lid. Pokud chce Mary zabránit krveprolití, musí se své lásky vzdát.

V zoufalství hledá pomoc u Alžběty, která ji ale nechá uvěznit. Po téměř dvaceti letech uvězněných ve zlaté kleci Mary svitne naděje, že by se mohla dostat na svobodu, jenže vše může dopadnout úplně jinak…

Film má sice celosvětově premiéru už v prosinci tohoto roku, k nám do kin se ale podle všeho dostane až 7. února. V hlavních rolích královny Mary a královny Alžběty uvidíme Saoirse Ronan a Margot Robbie. Dále se můžeme těšit na Davida Tennanta, Jacka Lowdena, Gemmu Chan či Guye Pearce. Film režíruje Josie Rourke, scénáře se ujal Beau Willimon, a má oskarové ambice, tak uvidíme, jak si nakonec povede.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, CSFd.cz, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge