Facebook přichází s prvním seriálem

Knihy Novinky Seriály

Ano, po Netflixu, Hulu a Amazonu se i Facebook rozhodl přejít na streamování vlastní tvorby. Řeč je o Facebook Watch, které sice ve Státech běží už nějaký ten pátek, ale teprve teď se na něm objeví i vlastní seriál, Sacred Lies.

Sacred Lies je desetidílný seriál, který vznikl na základě young adult knihy Stephanie Oakes, která v češtině vyšla u nakladatelstív HOST pod názvem Posvátné lži Minnow Blyové.

Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, ale nabízí mnohem víc. Sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, aby byl v bezpečí, sympatického detektiva s cukrátky, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale stojí aspoň o obyčejnou naději na lepší život.

Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow téměř o všechno: o dvanáct let života, rodinu i o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí také ruce. Teď je keviniánský Prorok mrtvý a celá osada, kde komunita žila, spálená na popel. Detektiv z FBI tuší, že Minnow o tom něco ví — ona však mlčí.

Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst a především samostatně myslet. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může získat opravdovou svobodu, o jaké vždycky snila.

Hlavní roli si střihne Elena Kampouris, v roli doktora Wilsona se můžeme těšit na Kevina Carrolla. Dále pak uvidíme Kianu Madeira, Ryana Robbinse a Tobyho Husse jako Proroka. Jednotlivé díly by neměly mít víc než 30 minut a premiérově budeme moci seriál na Facebook Watch sledovat od 27. července.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, Indiewire.com, Facebook.com/sacredliesshow, IMDb.com, HostBrno.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge