Chloë Grace Moretz v adaptaci knihy Převýchova Cameron Postové

Filmy Knihy Novinky

Moretz jsme už mohli vidět v řadě adaptací oblíbených knih či komiksů, naposledy třeba v Páté vlně nebo v kousku Listopadoví vrazi.

Tentokrát jde ovšem o film, který si odbyl premiéru na filmovém festivalu v Sundance a objevil se také v Karlových Varech. Jde o adaptaci knihy Emily M. Danforth a hlavní hrdinkou je dospívající Cameron, která sice randí s klukem, zamilovaná je ale do své spolužačky.

Když je s ní nachytána při intimní chvilce na zadní sedačce auta, její opatrovníci se rozhodnou k razantnímu kroku – poslat svěřenku na převýchovu do speciální instituce pro mladistvé, kde jsou teenageři pomocí křesťanské víry léčeni z homosexuality.

https://youtu.be/VEdngvMGjg0

Film na festivalu v Sundance získal hlavní cenu poroty za dramatické dílo a teď se po řadě promítání na dalších filmových festivalech na chvíli objeví v USA i Británii a to konkrétně 3. a 31. srpna. Půjde ovšem o krátkodobé promítání a nevypadá to, že by film šel plošně do všech kin. Kniha vyšla už před šesti lety a byla nominována na několik knižních ocenění.

Zroj informací a obrázků: Campostfilm.com, TheFandom.net, CSFd.cz, IMDb.com, Facebook.com/campostfilm/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge