Připravte se na seriálový Přechod podle Justina Cronina

Knihy Novinky Seriály

Americká televizní stanice Fox chystá seriálovou adaptaci science fantasy trilogie Justina Cronina. A podle prvního traileru bude Přechod vypadat vážně dobře. 

Seriál The Passage popisuje Fox jako epický thriller, jež vpřed pohánějí jeho hlavní postavy. Seriál se zaměřuje na Projekt Noah, tajné zdravotnické zařízení, ve kterém vědci experimentují s nebezpečným virusem, který by mohl vést k léku na veškeré choroby, ale zároveň nese potenciální hrozbu vyhubení celého lidstva.

Testovacími subjekty jsou většinou zločinci odsouzení na doživotí, kterým se účastí v projektu vlastně naskytne druhá šance. Jenže co když je klíč k nalezení léku ukryt u mladších subjektů? Když je tak pro výzkum vybrána i malá Amy Bellafonteová (Saniyya Sidney), dostane federální agent Brad Wolgast (Mark-Paul Goselaar) za úkol ji přivést vědcům z projektu Noah. Ten nakonec o správnosti takového kroku začne pochybovat a snaží se Amy za každou cenu ochránit. Najednou se tak musí postavit nejen vedoucí Projektu Noah, Nichole Sykesové (Caroline Chizekie), ale také bývalému agentovi CIA Clarku Richardsovi (Vincent Piazza), kterého kdysi trénoval samotný Brad.

Stejně tak budou čelit nebezpečné nové rase bytostí uzavřených v tajných laboratořích, včetně bývalého vědce Tima Fanninga (Jamie McShane) či Shauny Babcock (Brianne Howey), která byla odsouzena k trestu smrti. Brad se o pomoc obrátí i na svou bývalou ženu, doktorku Lilu Kyleovou (Emmanuelle Chriqui). Jenže zatímco vědci z Projektu Noah vylepšují lék, který by mohl spasit lidstvo, nová stvoření z jejich laboratoří začínají testovat své vlastní síly a pomalu se přibližují k úniku, který by mohl vést k nepředstavitelné apokalypse.

Seriál produkuje studio 20th Century Fox Television ve spolupráci s oscarovým Ridleym Scottem (Marťan, Gladiátor, Vetřelec) a Mattem Reevesem (Úsvit planety opic, Monstrum). O scénář se postarala Liz Heldens a z režisérského týmu byli zatím odtajněni Marcos Siega a Jason Ensler.

Mimo již zmíněné postavy uvidíme také Zacha Appelmana (Sleepy Hollow) jako agenta Phila Doylea či McKinleyho Belchera jako trestance Anthonyho Cartera, úplně první testovací subjekt.

Pokud jste knihy Přechod, Dvanáctka a Město zrcadel četli, nejspíš si všimnete změn oproti originálu. Například že Babcock původně nebyl takovou hezkou blondýnkou. Ani to, proč je Amy pro Projekt Noah tak důležitá, z traileru není zrovna zřejmé. Na vysvětlení si tak budeme muset počkat až do podzimu, kdy by se měl seriál objevit na televizních obrazovkách.

Trilogii Přechod spisovatele Justina Cronina vydalo v češtině nakladatelství Knižní klub. První díl vyšel v roce 2010, ten poslední až o sedm let později.

Zdroje informací a obrázků: Fox.com, SpoilerTV.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge