Pokračování Renegátů konečně odtajnilo obálku

Knihy Novinky

Nejnovější počin Marissy Meyerové s názvem Renegáti asi není nutné dlouze představovat. V češtině totiž vyšli teprve nedávno a jsou jich tak nejen plná knihkupectví, ale i sociální sítě. My už ale známe obálku druhého dílu a taky pár žhavých novinek navíc

Americká spisovatelka Marissa Meyer se u mladých čtenářů po celém světě zapsala retellingovou science fantasy sérií Měsíční kroniky. U nás se ze začátku moc nechytila a první fanoušci měli docela obavy, jestli se vůbec dočkáme vydání celé série. Přitom jde o vážně skvělé knihy. Zasadit příběh inspirovaný pohádkovými postavami kamsi do budoucnosti, na Měsíc poslat lidi, u kterých se vyvinou nadpřirozené schopnosti psychické manipulace a kterým z toho tak trochu přeskočí, takže začnou spřádat plány na ovládnutí celé Země? Nebýt té pohádkové linie, tak by to bylo nejspíš hodně děsivé, brr. Ale takhle si Cinder, Scarlet, Cress, Winter a postupně taky všechny ostatní prostě zamilujete.

Oproti tomu Renegáti se stali téměř okamžitě hitem. Superhrdinové proti superpadouchům? V době, kdy jsou kina a televizní kanály doslova zaplavené komiksovými postavami? To je v podstatě zaručený recept na úspěch. Ale teď už k těm slibovaným novinkám.

Pokračování Renegátů se bude jmenovat Archenemies a v angličtině vyjde 6. listopadu 2018. Obálku exkluzivně odtajnil web Entertainment Weekly a opět se nese v kombinaci červené a modré:

Možná už jste si všimli, že Archenemies označujeme jako druhý, ne závěrečný díl. Místo plánované duologie budou totiž Renegáti trilogií. Během psaní se celý příběh rozrostl natolik, že se nakonec Marissa rozhodla přidat další díl. A to původně plánovala jen samostatnou knihu. Dočkáme se tak nejen více Novy a Adriana, ale také informací o Gatlonu, historii celého světa a osudů vedlejších postav.

Knihy Marissy Meyerové vydává v češtině nakladatelství Egmont. Měsíční kroniky jako takové už sice skončily, ale autorka momentálně pracuje na grafických novelách Wires and Nerve s androidkou Iko v hlavní roli, které jsou v podstatě takovým pokračováním. Bohužel v angličtině vycházejí pouze v hardbacku a cenově se pohybují okolo 500 korun za jeden díl. Naštěstí pro nás to však vypadá, že se díky Egmontu dočkáme českého vydání i těchto krásek. Už aby to bylo!

Zdroje informací a obrázků: ew.com, goodreads.com, lunarchronicles.wikia.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge