Eoin Colfer se vrátí do světa Artemise Fowla

Knihy Novinky

Koncem minulého roku jsme vás informovali o tom, že Disney je zase o krůček blíže filmové adaptaci oblíbené série. Vypadá to, že se ale čtenáři můžou těšit i na další věci…

Eoin Colfer se totiž rozhodl navázat na úspěšnou sérii dalšími knihami, jen se teď zaměříme na další členy Fowlovy rodiny. Konkrétně půjde o dva mladší Artemisovy sourozence, Mylesa a Becketta. První díl nové série by se měl objevit v únoru 2020. Autor potvrdil, že se v sérii dočkáme nových magických stvoření a stejně tak některých starých známých tváří.

Uvidíme, v jakém duchu se ponese nová série. Artemis Fowl totiž není zrovna nejkladnější postavou, když uvážíme, že je to malý kriminálník. Jeho otec zmizel a matka se mu zhroutila, Artemis je proto rozhodnutý postarat se o rodinu a svého otce najít. Použije svou geniální mysl a rozhodne se s pomocí svého sluhy Butlera unést vílu. Artemis se stane nepřítelem společnosti číslo jedna, když se mu podaří se do kouzelného světa dostat a ukrást rovnou lepricona i s kotlíkem zlata.

A tak se rozjede šílený příběh, do něhož se po cestě zamíchá také ruská mafie nebo démoni. Během celé série hlavní hrdina projde nespočtem zkoušek, což jej donutí přehodnotit svůj pohled na svět. Ke konci se z něj stává příkladná postava, která je ochotná za své kamarády položit i život.

Filmového zpracování Artemise Fowla bychom se měli dočkat 9. srpna 2019.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge