Král Artuš se dočká svého seriálu

Komiksy Novinky Seriály

Netflix chystá další zajímavý seriálový kousek, tentokrát se zaměří na krále Artuše pod taktovkou Franka Millera.

Seriál se jmenuje Cursed a vycházet bude z knihy, na níž Miller spolupracuje s Tomem Wheelerem. Wheeler se postará o obsah a Miller o ilustraci, společně také budou stát za seriálovým zpracováním. Dějově bychom měli sledovat dospívající Nimue, ze které se má v budoucnu stát Jezerní paní. Celkově bychom se měli dočkat 10 epizod.

Podle Netflixu půjde o příběh o Artušovi očima dospívající dívky, která je předurčena stát se mocnou a tragickou legendou. Po smrti matky nalezne v mladém žoldákovi nečekaného parťáka a společně se vydají za Merlinem, aby mu předali starý meč. Během cesty se z Nimue stane symbol kuráže a rebelství proti děsivému Rudému Paladinovi a jeho komplici králi Utherovi.

Informace o knize se objevily teprve minulý týden. Miller prohlásil, že ho vždycky zajímalý báje okolo krále Artuše a především příběh samotné Nimue, který může být odvyprávěn jako dětská pohádka, ale také jako děsivá  story.

Frank Miller nám přinesl skvělé příběhy (a komiksy) jako Sin City nebo 300: Bitva u Thermopyl. Zatím ovšem není známo, kdy se přesně seriálu dočkáme, na knize se už začalo pracovat.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge