BBC už se připravuje na Válku světů

Novinky Seriály

Britská televizní společnost BBC už je svými knižními minisériemi dobře známá. Tentokrát si vzala na paškál klasické dílo světové sci-fi, Válku světů od Herberta George Wellse

Válka světů se dočkala rozhlasového, filmového či herního zpracování již několikrát. Tím momentálně nejznámějším je asi to poslední z roku 2005. Snímek režíroval Steven Spielberg a hlavní role si střihli Tom Cruise s Dakotou Fanning. V tomto případě však šlo o velice volnou adaptaci, protože původní příběh je zasazen do období Eduardovské Anglie, tedy na přelom 19. a 20. století.

To chystaná třídílná minisérie bude alespoň v tomto ohledu první opravdu věrnou adaptací Wellsova románu. V Liverpoolu již začalo natáčení a podle první fotografie je jasné, že se dočkáme kontrastu Belle Époque a mimozemské invaze se vším všudy.

Jako ústřední dvojice vypravěče George a jeho manželky Amy (na snímku) se představí Rafe Spall (Sázka na nejistotu, Pi a jeho život) a Eleanor Tomlinson (Jack a obři, Poldark). Astronoma Ogilvyho si zahraje Robert Carlyle (Trainspotting, Once Upon a Time) a další známou tváří bude Rupert Graves (Sherlock), který se zhostí role Fredricka, staršího bratra George. Scénář dostal na starost Peter Harness (Jonathan Strange & Mr. Norrell) a celé to režíruje Craig Viveiros (Až tam nezbyl žádný).

Román Válka světů H. G. Wellse vydalo naposledy v reedici nakladatelství Triton v dubnu 2017. Datum televizní premiéry minisérie zatím nebylo stanoveno.

Zdroje informací a obrázků: ComingSoon.net, Variety.com, tridistri.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge