Já, Simon v Americe zatím boduje

Filmy Knihy Novinky

Film natočený podle knižní předlohy Becky Albertalli měl oficiální premiéru 16. března a podle prvních ohlasů to vypadá více než dobře.

My si na českou premiéru filmu bohužel budeme muset počkat až na 14. června, ovšem v zahraničí kritici film zatím vychvalují. Podle Rottem Tomatoes má film dokonce 91%, což samozřejmě může klesnout, ale vzhledem k tomu, že jde o poměrně citlivé téma coming outu, na které teď v Americe dost slyší, uvidíme, jak s čísly pak zahýbe otevřenější Evropa.

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí.

Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola.

V sázce je však ještě mnohem víc – plachého Bluea by nechtěná publicita mohla vyděsit a Simon už by nikdy nezjistil, kdo Blue ve skutečnosti je…

Kniha u nás vyšla v minulém roce pod názvem Probuzení Simona Spiera, ale díky filmu se nejspíš 21. května dočkáme reedice s novým jménem Já, Simon a s filmovou obálkou.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, KnizniKlub.cz, RottenTomatoes.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge