Gilead na vás jen tak nezapomene

Knihy Novinky Seriály

Zapomeňte na Offred, June Osborne je zpátky a hledá cestu ke svobodě. A tentokrát to jen tak nevzdá.

To, že se chystá druhá řada úspěšného seriálu Příběh služebnice, jsme vám už několikrát psali a stejně tak ukazovali plno zajímavých ukázek. Teď tu máme zase další. Tentokrát se ovšem více podíváme do Kolonií, na Ofglen a Janine, které pracují na radioaktivních pláních. Ani pro jednu z nich to totiž nevypadá zrovna dobře a jak sama Janine v traileru říká: „Přijdeme, pracujeme a zemřeme.“

Alexis Bledel ve své roli Ofglen loni v seriálu pořádně zazářila, uvidíme, co všechno její postavu čeká tentokrát a jestli se více podíváme i na její backstory. Co ovšem čeká June? Na konci první řady byla odvezena buď za svobodou nebo za dalším nebezpečím. Druhý trailer toho zase tolik neodhaluje, až na to, že se zase dočkáme pořádných zvratů.

https://youtu.be/dKoIPuifJvE

Příběh služebnice vykresluje pochmurnou vizi blízké budoucnosti na půdě dnešních Spojených států amerických, které přestaly existovat a byly nahrazeny totalitním režimem. V nedaleké budoucnosti se vlády nad Spojenými státy chopí klerofašistický režim. Z každého, kdo se proti němu prohřeší, se stává otrok. A z plodných žen ještě něco mnohem horšího – služebnice, jejichž úkolem je rodit děti, s nimiž se nikdy nesetkají.

Zatímco první řada vycházela z knižní předlohy Margaret Artwood, ta druhá už je čistým scénáristickým výmyslem, na němž se částečně autorka také podílela. Nové série bychom se měli dočkat už 25. dubna.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge