Holmes s Watsonovou se vrátí až na jaře

Novinky Seriály

Americký televizní seriál Elementary, který u nás vysílá Prima Love pod názvem Sherlock Holmes: Jak prosté, už má za sebou pět řad. Jenže přestože nebyl zrušen, ta šestá na sebe nechává pěkně dlouho čekat. Proč vlastně? 

Většina zahraničních seriálů, které se vysílají klasicky v hlavní sezóně, tedy od podzimu do jara, se rozsudku o své budoucnosti dočká poměrně brzy na jaře. V té době totiž televizní stanice posuzují vývoj sledovanosti a hlavně si vybírají nové seriály, které na podzim nasadí do vysílání. Úspěšné tituly se rychle dočkají obnovení, ty neúspěšné ukončení a u těch, které do mají nahnuté, si musí fanoušci počkat.

V loňském roce potkalo dlouhé období nejistoty právě seriál Elementary, o kterém stanice CBS rozhodla snad jako o úplně posledním. V polovině května však padl verdikt, že se dočkáme i šesté řady. A vzhledem k tomu odhalení, ke kterému došlo v posledním díle řady páté, snad všem fanouškům spadl kámen ze srdce. Tohle by prostě nebyl vhodný způsob, jak se se Sherlockem a Joan rozloučit.

O natáčení nové řady se toho moc nevědělo, i když Jonny Lee Miller i Lucy Liu na svých instagramových účtech fotkami z placu nějak zvlášť nešetří. Lucy si mimo to stihla odskočit k režii nějakého toho dílu seriálu Luke Cage. Vše vypadalo, že se na podzim dočkáme nových dílů tak, jak jsme zvyklí. Jenže datum premiéry stále v nedohlednu.

V listopadu se objevila informace, že šestá série původně měla mít pouze 13 dílů a že stanice CBS přiobjednala dalších 8. Celkově se tedy dostáváme na 21 dílů, což je stále o něco méně, než v předchozích řadách, kdy bylo standardem 24 epizod.

Až v průběhu ledna se konečně objevila informace, kdy se Sherlock, Joan, Marcus a ostatní vrátí na televizní obrazovky. První díl CBS odvysílá 30. dubna 2018. Šestá řada se tak posouvá spíše do letní midseason a ve hře tedy bude její odvysílání bez větších přestávek, nebo rozdělení na dvě části – letní a zimní.

V nových dílech se objeví minimálně jedna nová postava Michaela, Sherlockova parťáka pro abstinenci, kterého si střihne Desmod Harrington. Pokud jste náhodou koukali na seriál Dexter, tak vám bude rozhodně povědomý. Hrál totiž detektiva Joeyho Quinna, věčně zamilovaného do Dexterovy sestry Debry.

Každopádně s námi postavy inspirované příběhy sira Arthura Conana Doylea ještě chvíli vydrží. Pokračování britského seriálu Sherlock s Benedictem Cumberbatchem a Martinem Freemanem totiž vypadá vysoce nepravděpodobně a o třetím filmu s Robertem Downeym jr. a Judem Lawem se zatím jen spekuluje.

Zdroje informací a obrázků: CBS.com, SpoilerTV.com, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge