Adaptace The Darkest Minds se dočkáme o chlup dříve

Filmy Knihy Novinky

O tom, že se chystá filmová podoba knižní série z pera Alexandry Bracken, jsme vám toho nbapsali docela dost. A teď máme menší update.

První díl série The Darkest Minds započíná příběh Ruby, u které se v deseti letech projevily její speciální schopnosti. Jako jedna z mála dětí nejspíš prodělala záhadnou nemoc, jež zabila většinu amerických dětí. Jenže tohle přežití z ní udělalo jinou osobu.

Začnou se u ní totiž nekontrolovatelně projevovat záblesky obrovské moci, což vyděsí její rodiče natolik, že ji nechají zavřít do speciálního tábora Thurmond. Jedná se o vládou vedený, brutální „rehabilitační“ tábor pro stejně nadané děti.

Když je Ruby 16, pravda o táborech jako Thurmond se dostane na veřejnost. Ruby se podaří uniknout jen tak tak, aby našla jediné útočiště pro jí podobné – East River. Brzy se přidá k další skupině přeživších, přitom se snaží odolávat jejich vůdci Liamovi, který se do ní nejspíš zamiloval až po uši.

Ruby se totiž bojí někomu věřit. Ne po tom, jak se k ní zachovali její vlastní rodiče. Jenže když se konečně dostanou do East River, nebude nic takové, jak by si představovali. I tady se najdou lidé, co se nezastaví před ničím, ani před využitím samotné Ruby jako tajné mocné zbraně.

Film se měl původně dočkat své premiéry až 14. září, ale studio se rozhodlo posunout premiéru už na 3. srpna. Ve filmu uvidíme čím dál víc oblíbenou Amandlu Stenberg, Mandy Moore, Gwendoline Christie,  Patricka Gibsona, HarriseDickinsona, Sammiho  Rotibi a Darrena Alforda.

To ovšem není všechno. Před časem Bracken totiž oznámila, že hodlá sérii knižně rozšířit. Nejspíš se chce svést na vzniklé popularitě filmu, takže se v srpnu dočkáme také čtvrtého dílu, který se bude odehrávat po pěti letech od In the Afterlight. Měl by se jmenovat The Darkest Legacy a bude sledovat osud jedné z postav, Zu.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com, Hypable.com Goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge