Příběh služebnice láká na druhou sérii

Knihy Novinky Seriály

Seriál podle knihy loni diváky doslova uhranul, proto se Hulu rozhodlo pustit i do druhé řady. A my díky EW můžeme ochutnat, co nás čeká.

Příběh služebnice vykresluje pochmurnou vizi blízké budoucnosti na půdě dnešních Spojených států amerických, které přestaly existovat a byly nahrazeny totalitním režimem. V nedaleké budoucnosti se vlády nad Spojenými státy chopí klerofašistický režim. Z každého, kdo se proti němu prohřeší, se stává otrok. A z plodných žen ještě něco mnohem horšího – služebnice, jejichž úkolem je rodit děti, s nimiž se nikdy nesetkají.

Kniha získala ocenění Arthur C. Clarke Award za nejlepší román a byl v užší nominaci na cenu Booker Prize, v originále vyšel v roce 1985 a u nás jsme se jej dočkali v češtině v roce 2008 díky nakladatelství BB/art. Novou edici vydalo v loňském roce nakladatelství Argo.

https://youtu.be/xxQhWrAcQnE

Zatímco první řada sledovala děj knihy, druhá začíná stoupat na úplně neznámé teritorium, kdy otěže příběhu pevně třímají scénáristé s občasnou pomocí autorky. Podle fotek i videa to vypadá, že budeme nejen sledovat životy uprchlíků, kterým se podařilo zmizet z Gileadu, ale také ty v odlehlých Koloniích. Jak to bude pokračovat, se dozvíme až v dubnu.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Nerdist.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge