Příběh královny Tearlingu se uzavírá

Novinky

Po více jak třech letech od vydání prvního dílu Královny Tearlingu se už brzy čeští čtenáři dočkají posledního dílu této fantasy trilogie. Jak celý příběh dopadne? 

Neuplynul ani rok a Kelsea se proměnila z obyčejné teenagerky v mocnou panovnici. Ale její boj proti korupci a snahy o nastolení řádu v sužované zemi jí přivedly do cesty nemalou řádku nepřátel. V čele s obávanou Rudou královnou, jejíž armáda se právě chystá napadnout Tearling… 
Aby svůj lid ochránila, obětuje Kelsea to nejcennější, co má, sebe samu. Odevzdá zlé královně své safíry a spolu s nimi i svou moc, a alespoň na čas tak odvrací nevyhnutelný útok nepřátelských armád. Zatímco je právoplatná vládkyně vězněm v sousední zemi, Palcát – vládnoucí regent a jediný, komu Kelsea skutečně věří – shromažďuje své muže a plánuje velkolepou záchrannou akci. Země si totiž neporadí bez své královny. Začíná tak poslední souboj, poslední hra, v níž se Kelsein osud definitivně zpečetí. Stejně jako osud celého Tearlingu…

Knihu Osud Tearlingu vydává nakladatelství YOLI již 24. ledna 2018. Předchozí díly hledejte v knikupectví pod názvy Královna Tearlingu a Tažení do Tearlingu.

V plánované adaptaci trilogie by se měla objevit Emma Watson, od zveřejnění záměru se však žádné bližší informace neobjevily.

Zdroje informací a obrázků: knizniklub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge