Dorazil nový trailer k filmu Ready Player One

Filmy Knihy Novinky

Letošní oscarová sezóna vrcholí a producenti snímků, které do kin dorazí příští rok, se toho snaží využít naplno. Kdy jindy představit trailer na sci-fi novinku než v době premiéry třeba nových Star Wars? Po filmech Alita: Bojový anděl a Labyrint: Vražedná léčba se představuje taky Ready Player One v režii Stevena Spielberga

Na filmovou adaptaci knihy Ernesta Clinea se těší nerdi po celém světě. Filmů o virtuálních světech se v kinech zase tolik nevyskytuje, navíc jméno Stevena Spielberga je v podstatě zárukou kvality. Pokud vůbec netušíte, o čem Ready Player je, tak koukněte na naše předchozí články.

V hlavní roli Parzivala se představí Tye Sheridan, z Olivie Cooke bude Art3mis, dále se představí Simon Pegg, Hannah John-Kamen, Ben Mendelsohn a spousta dalších.

Ernest Cline, autor knižní předlohy, již potvrdil, že se pracuje na pokračování příběhu. Podle něj není pro spisovatele nic větší inspirací než to, když se vrátí do svého fiktivního světa v době, kdy může zároveň pozorovat Stevena Spielberga, jak tento svět přivádí k životu. Prostřednictvím streamu vysílaného na Facebooku tak potvrdil dřívější spekulace o druhém díle knihy Ready Player One. Cline se nijak netají, že příběh Wadea Wattse ovlivnily už dřívější Spielbergovy filmy, zejména pak Indiana Jones a Poslední křížová výprava. Uvidíme, jestli se tentokrát z inspirace stane rovnou přímý vliv.

Knihu v češtině vydalo poprvé nakladatelství Jota už v roce 2012, loni pak práva převzalo nakladatelství Knižní klub. To ji vydalo nejen v novém kabátku, ale později také doplnilo autorovým dalším titulem Armada. Na březen 2018 pak KK chystá vydání v paperbacku, pravděpodobně s filmovou obálkou.

Původně jsme měli počítat s premiérou v prosinci 2017, nakonec však došlo k třímesíčnímu posunu. Snímek Ready Player One: Hra začíná tak dorazí do kin v distribuci Vertical Entertainment (ex Freeman Ent.) až 29. března 2018.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, IMDb.com, Knizniklub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge